Hoppa till innehåll

På rull men ändå däckad?

Att vissa frågor kommer som ett brev på posten. Nu även om posten av idag, 2022, inte är något som ankommer särdeles reguljärt. Nyförvärvet Lystring satte väl fingret på frågan. Hur ska man tänka när det gäller däck?
Vagnen i fråga har begåvats med kvalitativa däck, om än av fabrikatet Yokohama. Det är på intet sätt ett oävet val, men kanske bättre passar en Nipponpippon-kärra, gärna sänkt, med ambitioner som skildrats i filmer som Fast ’n furious.

Sommaren 1992 så var valet lite annorlunda. GoodYear, Pirelli eller kanske Continental var väl vad som var i rulliansen i Ingolstadt eller Neckarsulm vid tillfället. Så, ska man välja att gå originalvägen eller rulla vidare på de lite överpresterande Yokohama-däcken?
Inpassningen är möjligen att göra helt om och istället välja till exempel ett helårsdäck från någon kvalitetsleverantör?
Tacken tål att tänkas. Jag skulle nog säga rent ärligt – originalbestyckningen anno tidigt 1990-tal bar vara minst lika bra som ett medelmåttigt allvädersdäck från 2020-talet möjligen är dåligt i dagens ögon mått mätt. Frågan blir väl snarast om det finns behovet av att kunna köra bilden vintertid?

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.