Vem är då skriftställaren bakom den här sidan.

Hej, Michael är namnet, ja efternamnet ger sig väl själv om man betänker vad domännamnet är. Årsmodellen är “76” och bilarna på mitt samvete garanterat fler än födelseåret.

Jag tillhör det där galna släktet som gillar bilar och jag börjar så smått inse att de flesta bilar kan ha sina egenheter som legitimerar att dem finns och faktiskt är intressanta. Skulle jag hårddra så är kanske en Fiat med 39 vilda hästar intressantare än en Modena-släkting med stegrade hingst (Ferrari). Viss, Ferrari är trollbindande i sig. Men Fiaten är högst överkomlig för gemene man, ja även på obefintlig budget. Och därmed kan ge en högst verklig upplevelse. Långt bortom den lätt imaginära drömbilen må erbjuda.

Har skrivit ganska mycket om generalagenter och hur bilhandel styrs i Sverige och hur de ändrats sedan inträdet i EU. Under hösten 2018 då lade jag lite tid på att skriva om bilen VAZ- Lada’s historia i Sverige utifrån importorganisationerna Matreco/LadaSweden och slutligen Ubbo.

Skulle jag säga att jag har något favoritmärke så lär det handla om någon Skoda. Eller kanske Seat, Volkswagen eller Audi. Det kommer sig nog mest av att jag förstår tänket bakom konstruktionen. Annars har jag ett svagt öga för SAAB. Och små bilar, eller lyxiga anonyma asiater. Kanske någon udda Syd-europeer. Eller tillyxade gamla öststatsbilar osv… ja du förstår, det är liksom en salig blandning. Nu ratar jag inte saker från Amerika heller, men då bör det vara något udda, som en lågmilad Pontiac Grand AM, eller en fuskigt miljömässig Ford Taurus FFV…?!

Annars så har jag en svag punkt i form av bilstereo från Blaupunkt’s senare år mellan 85-05, det var väl där de var som mest elektroniska. Samt Motormännen – eller M Sverige som man valt att döpa om sig till i närtid. Varje bil förtjänar minst ett förtjänstmärke eller helst ett internationellt vagnmärke för att visa härkomst och status, utan att för den skull snylta på den kungliga glansen hos KAK… någon måtta får det ju vara….

Teori och praktik

Gillar att skruva isär saker för att se om jag verkligen förstår vad jag gett mig in på.

Tips på sociala media

Om jag Skulle rekommendera några sociala media som jag följer. Just nu, hösten 2020, trendar i mitt flöde.

Hubnut – bara för att jag oftast känner att jag har aningen bättre koll på vad jag gör.

SMA – för att det gäller att lära sig hur professionella bilverkstäder attackerar tillvaron

PHAD – för att jag gillar att förstå hur felen kan fixas utan att byta 1000-bildelar bara på måfå.

Känner du för att kontakta mig så nås jag lämligast på mailadressen bestående av förnamn följt av snabel-a domännamnet .net