Snöbristen ställer om besökarprofilen

Det ska tillstås att jag är en smula nyfiken av mig. Ett bevis är att jag gärna kollar till och från vilka sidor som besökt.

Trafiken är tämligen konstant, men olika sidor har olika “högsäsong”. Så fort snö och is finns på vägarna så är Snowgrip på tapeten. Ett växande antal besökare hittar in till sidan om när jag bytte kupéfläkt på dotterns Twingo. Ja ska man vara krass – förvånansvärt många… Men idag fastnade väldigt mycket trafik på sidorna om Lada?! Troligen har någon länkat till mitt innehåll från något forum.

Gamla magneter attraherar än

Även sidan om Budapest har sin stabila besöksskara men där verkar det klinga av att mer. Kanske till följd av reserestriktioner och virus. Men sedan ska väl sägas att det var några år sedan jag gjorde någon uppdatering. Det är ju lite svårt att vara aktuell när man inte varit där på lång tid.

Majks.se – ny titel

På min andra webbplattform, den kopplat till alla tidningar i arkivet så hände det stora saker i helgen. Äntligen kom ett stort antal tidningar från Auto Motor Sports tyska utgivning in på nätet. Ja 56 årgångar eller strax under 1500 nummer om man ska vara specifik. Det kan bli kompletteringar inom kort, om sorteringsarbetet går som planerat.

Förfulning pågår!

Nej – det är inte av stolthet som alla bilder i skrivandets stund håller på att få domännamnet mitt i bild. Som du säkert förstår beror det på att folk inte har vett att fråga om det är ok att låna bilderna till sina annonser på tradera, blocket och diverse -torg runtom i landet…

Det känns ju lite konstigt när person a hör av sig om ett objekt de sett på tradera och undrar lite praktiska saker. Uppenbarligen var det lättare att ta min bild på snowgrip än att lyckas knäppa ett eget kort….

Som alltid så kontaktade jag annonsören som inte verkar bry sig och nu ligger en anmälan till annonssajten på upphovsrättsbrott. Nästa steg blir advokaten men det känns ju surt att veta att det landar ett krav på 5500 hos en trött latmask.

I jakten på nästa uppslag

Här för leden så lyssnade jag till tidningen Klassikers redaktionspodd. Jag minns inte riktigt exakt vad redaktionen dryftade men ett sound bite ringer  kvar i medvetande. Något i stil med att ’det har man redan släppt och nu jobbar på med nästa tidning’.

När jag nu i nyårshelgen hade tid att lyssna på det senaste podd-avsnittet så återkom de till just samma sak, nu kopplat till en retrospektiv artikel om Saab-husbilarna som var i ropet för typ 10(?) år sedan. Att det var ju då och red. Johansson hade fått gå igenom och rekapitulera historien på nytt.

jag får tillstå att jag inte riktigt haft det perspektivet på det journalistiska värvet. Just det där med jakten på nästa uppslag, knäck, artikel eller hur man nu vill benämna sitt dagliga värv. Jag stirrar ju ständigt i det som blev satt på pränt och har säkert ett skevt tänk. Kanske just eftersom det finns i mitt arkiv.

Lustigt nog har jag inte riktigt samma referensram kopplat till exempelvis tv-programmet Trafikmagasinet eller radioprogram som Hallå Trafikant. De var ju förgängliga till sin natur. Nu inte på något sätt degradera insatserna hos Perstad, Glenning eller Sven Colling. Det var ju något som hände där och sedan försvann spåren såvida inte någon rådig själ råkat trycka REC på bandaren.

Men visst, som bloggare är man inte helt immun från ett visst mått av medvetenhet om att det alltid finns ännu ett uppslag till text att spinna vidare på. Men turligt nog så får jag ju bara feedback på sånt som faktiskt blev skrivet. Så väl kommentarer och besöksstatistik kommer sig ju av vad jag historiskt presterat. På tal om det så märks att det är vinter – för 3 av 4 besökare funderar på de norska snökryssen.

då vänder vi blad – välkommen 2022

Om det ska sättas något enskilt ord på detta Covid-präglade 2021 så väljer jag omdaning.

Mycket talar för att det var 2020-talet kommer vara årtiondet där mången sanning kommer att få omprövas.
-Dieselns död och möjliga återuppståndelse i form av växtbaserad syntetisk dito.
-Insikten om att drivmedelspriserna som redan idag är prövande kommer dubbleras innan 2030 står i kalendern.
-Elbilens snabba frammarsch, effektbristen i ledningsnätet till trots.
-Biblioteketsväsendets snabba utgallring av periodika.
-Motorpressbranschens vacklande tro på sin egen affärsmodell och indirekta dödförklaring av print som födkrok.

Indikationerna är många, och då har jag bara sett till mitt intresse för bilen som fenomen.

På det lite mer praktiska planet så har motoråret varit likaledes omdanande, Rikke-Tikke-Tavi kom, sågs och seglade. Lilla Jimmy byttes mot enorma Bhzzzz. Diesel-Doris har snart fått se varenda vrå av Sveriges land i jakten på tidningar att införliva till samlingarna. Att sedan Bhzzzz sedermera övergav min mitt i tjänsten när nivåregleringen packade ihop, ja det jag ju lite kul krydda och oplanerad förändring i tillvaron. Möjligen gav det även vatten på min kvarn att komplexa gamla lyxvagnar är vanskliga livspartners, i alla fall ekonomiskt sett.

Om något ändrats på det praktiska planet så är engagemang ledordet. Att jag har och haft medlemskap i olika klubbar och intressegrupper är ingen nyhet. Dock var 2021 året där det hela blev mer handfast. Dels medlemskapet i DKW-klubben är eftersmaken känns unken och nattstånden. Dels via OK och M Sverige där sjukdomsinsikten mer präglat vattentrampandet och en påbörjad men långsam omdaning.

Om det möjligen är någon organisation där jag tror man alltjämt är i fas med samtiden så skulle det nog vara Mercedes-Benz klubben. Där verkar återväxten och nyrekryteringen vara närvarande. Sedan är väl frågan om det beror på klubbens arbete eller om det mer handlar om Mercedesbilarnas attraktionskraft det är svårt att avgöra på distans.

På tidningssamlandets horisont så har mycket landat i att bygga kontinuitet. Teknikens Värld-spåret här komplett från startåret 1948 till och med 2019, Vi Bilägare komplett sedan nystarten1964 till dags dato. Motor är det lite sämre ställt med, tidningen startade 1943 men min samling är full täckning från 1960 till dags dato. Därtill en massa andra kul titlar där jag lyckats hitta rätt samlingar att införskaffa.

Inte heller via att pliktskyldigt redovisa bilaffärerna som det inte blev något av, ger inte många rader att skriva hem om. Inte heller så pass minnesskapande att jag nu ens kan komma på någon vagn att nämna. Men visst – den lågmilade 607:an var nog säkert en av de sista att finna i landet i vettigt skick. Men som alltid, med vettigt skick och samtidens galna prisutveckling på bilar så kändes det på tok för dyrt att få vara med i den klubben.

Ja på tal om klubbar så kan jag konstatera att inte heller jag känner mig helt såld på att vara medlem i alla klubbar som jag var med i 2021. Så 2022 tackar jag nej till DKW, AHK och troligen Mercedes. AHK och Mercedes ger annars ut väldigt trevliga magasin. Dock känns det inte som jag hittat rätt och boatt  in mig. Kvar blir M Sverige, Moderaterna, OK och kanske Företagshistoria. Den sistnämnda tangerar lite arbetet med M Sverige.

Där någonstans tror jag vi summerat 2021. Men givet – uppslagen till ytterligare orerande finnes. Om jag möjligen skulle vilja tillägga något så vore kanske Hyundai Matrix ett uppslag, men den karamellen låter jag nog bero ännu en tid till… sedan är ju alltid Toyota Camry ett uppslag som är ständigt passivt närvarande, även om köpkänslan inte riktigt råkat uppenbara sig – än ska väl tilläggas.

 

 

 

Lucköppning pågår!

Såhär i juletid så anar jag att det säkert är vanligare att man slår in klappar till nära och kära.

Själv har jag valt att vända på konceptet och valt att öppna en kartong ur tidningssamlingen och gå igenom tidningsskatten bit för bit. Att tålmodigt och i sakta mak få närma sig ett nytt utgivningsår. Att helt med blicken satt på en publikation är smått trollbindande.

Med dagens takt hoppas jag vara framme i närtid någongång när sportlovshysterin plågar oss alla. Förhoppningsvis har jag även trollat fram en 15-20 hyllmetrar till att ställa in boxarna på tills dess.

När den kamerala ådran fått grassera ohämmat

Tittade tillbaka ett antal år i bloggen och kunde konstatera att mitt samlande ibland givits obegränsat spelrum. För tio år sedan var det ”Audi typ 44” som till slut var 3 stycken på uppfarten.  I mer närtid har cyklar av olika schatteringar tenderat till att agglomera sig och blinda egna samlingar, snudd av sig själv.

Idag verkar det som om det är den kamerala sida. Att nu få lägga årgång till årgång av svensk motorpress utgivning är något som känns fridfullt. Ja nu verkar samlandet nått kritisk massa på mer än ett sätt.

Det är lite lustigt att det är så mycket lätt att sortera upp och strukturera ett antal tusen tidningar i nummerföljd. Medan att se till att verktygen på verktygstavlan i garaget är på sin plats istället för arbetsbänken snudd på omöjligt?!

 

Ännu en kamremsoffert lägger krokben

Kära Robin – här i ett tunnelgarage i Göteborg innan läckaget från vattenpumpen blev allt för ohanterbart

Jag hade det på känn, ok. Men hittade en underbar Peugeot 607:an v6. Ja den med den famösa kamremmen som lägger krokben på vilken budgetering som helst. Inte nog med att den är ohemult dyr att byta. Offerten ligger på 27’. Den ska dessutom skiftas var 48:e månad. . Det är ju nästan så man kan ana att verkstaden säger ”vi vill inte….” Men visst – delarna har börjat utgå ur Peugeots egna regal.

Förra gången var det vår Saab Griffin med v6 där vi för 10 år sedan fick ett pris på 17’. Jag tillägger att den fick gå till någon glad hemmaskruvare som chansade för egen räkning. Uppenbarligen gick det vägen och skruvarkungen hade uppenbarligen magiska händer. För när bilen byttes in hos den famösa bilhandlaren i Nora, hade den typ 10000 mil färre på mätaren.

 

 

Oranga kaskader av ljus

Det säkraste av  vinterindikatorerna står att finna utanför vårt fönster – snösvängens varselljus i orange skär genom kvällsmörkret och ljudet av vinbladets vägstål mot asfalt sätter tonen och överröstar TV’n dialog.

Att just en musiker verksam i mina trakter lyckats fånga alla dessa årstidstypiska företeelser är jag evigt tacksam för. ett varmt tack till Ted Ström. Med så mycket mer än bara Vintersaga på sitt CV. Upptäck gärna Snösvängen, Ett liv och Mot södra korset vetja!

 

Omflyttning pågår!

Om du råkar kommit till den här sidan och nu får ett felmeddelande för att sidan du var på jakt efter saknas. Ja då jag troligen möblerat om allt kopplat till min tidningssamling.

Numera finns alla inlägg på temat I Katalogiserandets otjänst som egna sidor och hittas via navigationen ovan eller via länken här

Att jag valt att flytta ut innehållet beror mest på att det tagit lite stor plats i det övriga flödet och är av mer statisk karaktär. De vanliga postningarna har en lite mer tidsbundenhet och kanske ska läsas som ett flöde. Men tidningarna har blivit något som nu tycks ha ett eget ekosystem, såväl här på sajten som på majks.se