Diesel-Doris

Diesel-Doris arvegodset som oftast står som sällskap…

Våren 1999 fick familjen Niskakoski tillökning, eller ska vi säga avlösning i form av en flång ny Passat Kombi. Farsan hade visserligen fått en solidröd dito redan 1998. Den avled några månader innan då någon mindre nogräknad själ råkade komma över i motsatt fil på motorvägen öster om Västerås. Oturligt nog var farsan på väg mot hufvudstaden för att delta i en konferens och råkade då få möte denne kontrahent. Effekten ja den var väl ett bevis för att deformationszonerna gör vad som är tänkt och att allt till höger om motorn kunde betraktas som obefintligt medan kupén var så pass ok att dörrarna gick att öppna.

Nåväl, som sagt avlösning kom i form av JNE156 som sedan dess har varit familjens. Det ska väl sägas att hon fått slita ont, först ett par år som väskdängarvagn. Därefter hade morsan den på traden Nora-Hallsberg. Därefter blev det lite lugnare då den mest fick rulla i Nora med en och annan avstickare ut på kontinenten. Givet med tattartermosen på släp. Runt 2010 blev hon avställd då farsan inte längre kunde köra bil, strokeanfallen tog ut sin rätt. Sedan 2014 råkar jag stå som ägare till den.

Det kan kanske verka en smula konstigt, men såhär med 17-18 år i familjens tjänst så känns det i alla fall som om den börjar få en plats även här på sajten. Jag brukar låta mina andra kanske mer intressanta objekt få ta plats i detta rampljus

Nu ska väl erkännas att Doris välmående, som stundom varit lätt oprioriterat, men inte inte helt negligerat. Så sent som i dagarna så har inköp av nya bromsskivor kunnat bockats av. Så mekaniskt ser det bättre ut medan karossen bär allsköns spår av att ha gjort sina 37700 mil.

Doris – alltid till tjänst med att släpa på allsköns allehanda saker