DKW Munga F91/4 – 1960 (såldes 2021)

Att dygnet bara har 24 timmar börjar bli lite för uppenbart då årets stora förvärv inte alls kommit att få den uppmärksamhet den borde ha fått. Ett annat av mina projektfordon skulle behöva flytta hem. Så garaget behövs till för detta och därmed får vi se om Mungan kan hitta ny vårdare.

Det är vad man kan kalla UrUrUrQuattron då DKW sedermera hette AutoUnion och blev Audi av idag.

Införskaffad i våras då förre ägaren drabbats av ohälsa och behövde göra lite prioriteringar i sin samling. Jag har haft koll på den här bilen sedan hösten 2014 då jag var på väg att köpa den första gången. Köpt osedd för 45000 kr.

Det du bör veta om; Under sommaren har jag fixat med tändspolarna där en av de gamla var kortis i och sett över strömmatningen till dessa (nya tysktillverkade Beru a €105/st). Nu återstår att se över likströmsgeneratorn och/eller laddregulatorn då jag tycker den laddar svagt. Går att köra, körde 7 mil innan batterierna var nere så pass lågt att bränslepumpen inte ville vara med längre. Men jag rekommenderar avhämtning med transport för att vara på den säkra sidan.

Komplett i civilt utförande med tät men sämre kapell/tak och sidostycken. (den var troligen radiobil i Västtyskland men man har tagit bort Sändarutr + antenn/fäste och radio-elen)

Det du kommer vara stolt över; Rostfri kaross, trevlig civil grön lackering dock med ett antal sprickor. Fyra sitsar varav tre väntar på omklädning – nya överdrag finns.Tidigare karossrenovering under 1990-talet.

Det praktiska; Skattebefriad och besiktningsbefriad, påställd och i trafik. Försäkringsvärde 95 000:-

Körsträcka; ca 3300 mil sedan ny. Har alla besiktningsprotokoll sedan importen 1978 som styrker att den då gått 2600 mil och ca 700 sedan dess.

Medföljer; lite reservdelar i form av damasker, packningar, tändstift och tre Beru brytarspetsar finns.

Pris; Bud med rätt att välja till vem jag säljer och rätt att neka. Byten endast av intresse så vida det är mot PENGAR

PS Ännu fler bilder finns här

Bilen har nu funnit ett nytt hem, tack för visat intresse!