Stående eller liggande, smaken är som baken

nya stående principen överst, gamla sättet under

Ja jag har så smått börjat renodla min arkiveringsmodell. Inte bara för att få ett enhetligt utseende utan även för att få bättre tillgänglighet.

Upprinnelsen är den som följer, för i dagarna ett år sedan så övertog jag en stor samling tyska AutoMotor & Sport, SportAuto och lite annat kopplat till huset AMS publikationer.

Föregående arkivbildare hade valt att förvara alltsammans i Postens arkivbox modell 8 cm. Ett mycket gott val av box, ja kanske det bästa för lång förvaring om man ska vara ärlig. Men den stora nackdelen är att dessa boxar inte gillar att förvaras stående speciellt inte om de bara är delvis fyllda. Innehållet vrider sig gärna och boxen går då upp. Sedan är cirkusen ett faktum, På samma sätt så gillar inte heller dessa boxar att travas allt för högt, samma sak där, en delvis fylld box tenderar då att ”kalva ihop” speciellt om tyngre mer välfyllda diton är travade ovanpå.

I min iver att rädda samlingen undan väder och fukt så valde jag att lägga boxarna i travar om fyra i mitt hyllsystem. Så rent förvaringsmässigt har det gått att ha dem så. Men, och ett stort men – jag använder min samling som referensmaterial och inspiration. Så den retoriska frågan till dig som läsare, hur ofta tror du att jag valt att leta information i denna samling på typ 320 dagar den stått i hyllorna? För att ge lite statistik för övriga delar av samlingen. Vi bilägare – ca 55 ggr, Teknikens värld 40, Motor uppskattningsvis 15, Automobil, 3 ggr, Motorföraren 5 osv. Automotor Sport – NOLL gånger!

Här behöver verkligen uppryckning – en snabb rekapitulering varför det inte blivit av, enkel, när jag väl skulle kolla senast så stod box-jä-n med rätt innehåll underst i sin trave, dessutom i den del är man även behöver flytta den intilliggande traven. alltså skulle ca 40 kg tidningar roddas om för att verkligen ge tillgång till nämnda tidning.

Det enda raka, boxa om alltsammans till stående förvaring och börja om på ny sortering.