När allt börjar reda upp sig… Ja då är det väl läge att skaffa bil?!

Jag har ju tröttat ut mina stackars läsare med massor av icke-stories, ja massa bakom fakta om alla bilar som jag faktiskt inte kommit att köpa eller ens provköra…

Nu senast så skaffade jag stackars Pjuck, en lätt skadeskjuten Ford Fiesta som knepigt nog är den enda Ford som jag fått fram fullständig bygghistorik via sajten https://vindecoder.eu/ford och inte ens denna har fått en riktig presentation eller analys om hur det kom sig att det faktiskt blev affär såhär tre år sedan senaste bilaffären. Möjligen skämdes jag över att falla in på en simpel Fiesta hur välutrustad och ovanlig som den faktiskt verkar vara… Eller så var det helt enkelt som så att jag skaffade den i syfte att bara ha för att ta mig från ena sidan stan till andra i samband med ett jobb för stackars Diesel-Doris inte var helt lämpad att fara 5-6 kilometer enkel resa med dess stora tunga gjutjärnsdiesel som aldrig får chansen att ens bli något mer än ljummen.

I dagarna så har livet tagit en ny vändning, mina syskon och jag har äntligen sålt vårt föräldrahem – även känt som Majk’s garage – Norra filialen. Här har många av min projektvagnar tillbringat en eller annan period av sina liv, vilket är ganska naturligt med tanke på att här har vi haft ett fullfjädrat skruvargarage med svets, tryckluft, en massa verktyg och framför allt plats att låta saker få tid och utrymme. Nu ska jag väl inte gråta över förlorade utrymmen eller möjligheter, för det har ju inte varit som så att jag varit den mest frekventa av nyttjare på senare år, kanske till följd av bekvämlighet då det oftast involverat en massa logistik när bilar ska parkeras eller hämtas osv.

Och någonstans så finns ju talesättet om stängda dörrar och öppnade fönster ringade i bakhuvet då minskade fastighetsinnehav säkert kan innebära direkta och indirekta besparingar och därmed nya möjligheter att skaffa andra leksaker… Och som alltid så finns en lagom kort backlog på objekt som jag har radarspaning på, Låt mig bara få nämnda en Ford Escort som kommer från Denver USA eller en Honda Odyssey från Kalifornien, eller rent av en Lada Niva från Gotland men den är lika dyr som de två tidigare tillsammans,…. Men för att parafrasera hur Håkan Nesser skriver i någon av böckerna ur kumlaserien ”Kommer tid, kommer råd,”