När fingret är snabbare än tanken…

Jo jag ska väl tillstå att jag ibland är en aning förhastad – i alla fall vad det gäller att bjuda på saker på tradera.

Det senaste i raden av överraskande snedbud som gav utdelning var budet på en batteridriven kaffebryggare från verktygsfirman Makita… Och i ärlighetens namn, jag vet vad som gav mig impulsen att bjuda. I en smärre evighet så har jag närt tanken på att bygga en ”microcamper” eller kanske en ”Microsleeper”. Konceptet som jag tänker på är en liten hantverkarbil eller möjligen familjebuss som får fungera som natthärbärge för någon av alla imaginära resor på kontinenten som jag dagdrömt om …

Lösningen var nära – ja liksom en gudasänd insikt

Just kaffefrågan om man nu vore ute på vift är just en sån knäckfråga som skulle kunna stjälpa hela projektet. För hur tusan förväntas man försmäkta i skåpet på en Kangoo utan en fräsch kopp bönjuice att inleda dagens strapatser med?

Som en gudasänd gåva som kom insikten till mig… en batteridriven kaffemakare vore ju det ultimata,,, något som liksom bara fanns där insatsberett utan att behöva tära på bilens batteri…

Nu börjar väl insikten om att det kostar ju på att komma vidare. Bryggaren var ju i prisklassen räknefels-pengar men att få tag på lämpliga 18-volts acc’ar med tillhörande billaddare verkar desto kostsammare…. Jag får nog skrinlägga projektet en tid. Iallafall tills jag kan förtränga investeringskostnaden. Eller kanske legitimera den via att skaffa fler verktyg från tillverkaren så batteriinköpet verkar mer logiskt….