Torrsimmandets okrönte konung – e de ja’ de?!

Min vetgirighet får mig ofta att söka svar på frågor och problem om jag ännu inte riktigt drabbats av. Inspirationskällorna till såna kommande saker finns ju nästan i varje tv-program med mat-, bak-, hem- eller trädgårdstema. Ja allt om hur man ska blanda den optimala jorden för din rhododendron. Till att perfekt temperera en rådjurssadel eller vispa en stabil maräng kan fascinera mig. Uppenbarligen är jag inte ensam om detta. För vore jag den enda så hade dessa innehållsproducenter aldrig offrat ”dyra” sändningsminutrar på sånt.

Nya källor till insikter

Över tid har nya källor till just sånt här ökat lavinartat i form av drivorna av klipp på framför allt Youtube. Men även alla dessa bilmärkes-grupper på nätet ger ju samma typ av insikter om potentiella problem som man kan råka på som ägare av bilmodellen xzy 2.0. I de här fallen så är väl förhållandet omvänt. Det är ju oftast problemet som är källan och inspirationen till att man gjort en presentation alls.

Allt detta torrsimmande (definintion från Wikipedia) har väl gjort att ett och annat möjligen fastnat i minnet. Men allt för sällan omvandlats till praktiska erfarenheter. Säkert har en och annan insikt fått mig från att avstå från att köpa en viss bil med tron om att den var ”sällsynt dålig konstruktion” för att citera Galenskaparna/Aftershave.

Över tid så har det även kommit en ny fråga som jag rådbråkat huvudet med…. Hur gör alla de där ”media content provider-nissarna” även kända som ”Youtubers” när de framställer sina alster? Är det något som en obegåvad 43-åring skulle kunna sno ihop med några kameror och massa svärande? Svaret på frågan lär väl finnas även på youtube…kan jag tänka. Men jag kanske borde släppa sargen och göra nått i praktiken?