Saab 9-5 snart i var mans trädgård?

Var jag än spanar så tycker jag mig se gamla Saabar… såväl i villaträdgårdar och på bakgårdar i och utanför tätorten. I flödet på Facebooks Marketplace, på Blocket och så vidare. Till riktiga vrakpriser allt som oftast dessutom.

Jo jag har full förståelse, ett bilmärke som gått ur tiden har svårt att underhålla sin ’fan-base’ och nyrekryteringen av Saab-entusiaster blir ju nästan obefintlig. Men å andra sidan, produkten var ju inte så dålig att det motiverar all denna utskrotning.

Axplocket från i morse omfattade två ganska trevliga 9-5 Kombis med halvstora motorn. Båda med normalt miltal för en 15 år gammal bil och en prislapp runt 10’. Det känns som objekt med klipp-potential. Sen finns ju rena objekten till riktiga fyndpengar om man nu vill lägga lite tid på att skruva…