Så var den där fyndtiden på året inne – måtte jag hitta något nytt kul i år…?!

Januari brukar ju kallas för årets fattigaste månad. Jag kan tänka mig att förlustelsens och hänryckningens tid runt Jul och Nyår får en och annan att göra ekonomiska snedsprång.

Historiskt sett så har jag haft turen att istället vända detta till min fördel och nyttjat möjligheten att fynda udda objekt på bilfronten.  Den klassiska Taurusius Flex här bredvid var just ett sånt objekt, men det var ju 10 år på dagen sedan den 23 januari.

Kanske lägger dock Covid/Corona sina hindrande tentakler på det hela men jag börjar så smått att vässa korpgluggarna. Blocketappen är apterad med allsköns bevakningar. Kassakontot är – om inte välfyllt så åtminstone inte barskrapat. Så fyndblick påslagen och alla kanaler såväl öppna som ofiltrerade. Facebook Market – måste ju avspanas likväl som ”xyz-torgens” alla vindlingar och vrår…

Givet, lovar jag att hålla er, min publik underrättad så snart jag fått korn på något av vikt. Kanske en Twingo med tygtak? En fryntlig Ford, en generiska Daewoo, eller en basspecad SAAB, EN vulgär amerikansk pimpmobil. Eller en het Rover med K-motor? Ja tankarna är många. Men jag vet med mig, det går aldrig att planera vad som månde tänkas kunna bliva. Det är bara att vässa det där öppna sinnet och hoppas på det bästa.

2 svar på “Så var den där fyndtiden på året inne – måtte jag hitta något nytt kul i år…?!”

  1. Fyndtid i januari!? – det var nyskapande! Själv har jag alltid skattat november som den sanna fyndmånaden. Själv har man sannerligen ingen plats över för den vagn som man innerst inne visst att man behövde – men det har ingen annan heller. En av i stort alla högt oälskad Pontiac Grand Prix blev det för ett drygt år sedan – men jag gillar den (och fler därtill). Nå – lycka till!

    1. Med facit i hand så får jag konstatera att januari inte levererade några direkta nya inköp. Men jag noterar att takten på blockets försäljning verkar vara lite långsammare idag. Mest förvånande är nog den mycket sena bubblan, anno 1984, som fortfarande letar nytt hem trots prisjusteringar från 39′ till 25′.

Kommentarer är stängda.