Hemestra i Sverige – läge för en bro-runda?

Drömresa med bil i Sverige?
Tänk att få göra ”brovarvet i sommar,

Då jag bor som jag gör, dvs i den där stan på Ö och som slutar med bro så har ju broar sin naturliga position i medvetandet. Nu är väl dock Storbron utanför slottet inte riktigt tillgänglig med bil så, den är väl inte den mest naturliga av start- eller slutpunkter.

Min imaginära rundresa skulle börja med Stallbackebron i Trollhättan. Därefter gena till Svinesund, sedan över Tjörnboarna, sedan Älvborgsbron, söder över mot Öresundsbron, via Ölandsbron till Guldbron vid slussen. Ställa kosan dörr över via Sundsvallsbron, över Höga kusten, upp mot Umeå, Bergnäsbron i Luleå för att avsluta via Haparanda för att åka hem via inlandsvägen E45an ned till Karlstad och åter till gnällbältet…

En lättare höftning på Google Maps skvallrar dock om att det blir 425 mil, minst… frågan är hur många gram koldioxid det skulle bli? I mitt bakhuvud hör jag min farsas ständiga inflikning mot att resa norröver i Sverige -Har du tänkt på hur långt du kommer söderut på samma körsträcka?! Svaret är ju att det lika gärna räcker till Nantes på franska Atlantkusten eller kroatiska Pula vid Medelhavet… Men med covid och påbjuden hemester så kan, jag säger kan kanske vara något att hitta på i sommar….