Hoppa till innehåll

Ännu ett infall av vägmannaskap – ännu en irrfärd för tidningssamling

“…Vägmannaskap har inget med fart eller körprestationer att göra. Mopedåkande ynglingar med semesterpackning tillhör exempelvis de mest genuina  vägmännen.
Men den som låter sin Porsche stå kvar garaget en sommarmorgon när dimmorna lättar och tar inrikesflyget istället, har missuppfattat det hela.
Han saknar något. Man kan kalla det upptäckarglädje, kanske. Eller äventyrslystnad.
I varje fall saknar han vägmannaskap.” Dag E Hogsten i Teknikens Värld 1975:14

Ännu en tidig uppstigning för att lägga 5-6 timmars enkel väg för att avhämta ännu lite fler dubbletter, men förhoppningsvis även ett och annat fynd som glesar ut luckorna i Vi Bilägares backlogg.

Scenario; uppstigning strax efter 04. avfärd snarast därefter, för att snirkla mig ut genom det Örebro där bilen snart är helt bannlyst och inte lär kunna köras.  Vidare mot V-ås Sala och Valbo, upp längs E4:an till nästa avgiftsbelagda bro, fortsätt ett par mil och sväng in mot Bergeforsen. Körtid enligt Waze – 5 timmar och lite växel. det blir säkert lite längre än så.

Att avhämta, 47 årgångar Vi Bilägare – många av de där i tidningspapper…. förhoppningsvis finns de saknade bitarna 75-77 och lite av det från 1980-talets mitt… Fingers X-ed.

Rapport och bildbevis på hur fullastad en bil kan bli av lite tidningar kommer förhoppningsvis inom kort.

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.