Hoppa till innehåll

Höstuppdatering – pre fjärdevågen?

När dessa rader skrivs har en arbetsvecka sedan återstarten efter semestern förflutit. Det är på sin plats att summera sommaren 2021.

Om vi tittar på ägarlängden så har det hänt en smula. Ryggraden, eller ska vi säga hyllvärmarna finns alltjämt på uppfarten. Skodan Uncle Ben som i somras fick en ny ac-kondensor i förhoppning att gasen ska stanna på rätt ställe. Diesel-Doris som som vanligt fått ta de där tunga lassen under sommaren i form av flyttlass och tidningar. samt lilla Jimmy som fortfarande känns bräcklig. Den underbara DKW’n har dock ägarlängdsmässigt bytt ägare även om den står kvar i garaget. Logistiken är lite prövande men jag tror att Rikki-Tikki-Tavi kommer lastas på en transport inom kort. Jag är övertygad om att den kommer till ett engagerat hem som har planer och förhoppningar.

Ska jag hoppas och tro så kommer beståndet vara tämligen konstant med de tre hyllvärmarna även om jag börjar hysa vissa tvivel om Jimmy’s grundkondition.  Besiktningsmässigt så var det inget att anmärka på, men…. Ja ja, kanske behöver även Jimmy flytta hemifrån.

Nu står dock garagerenovering och omdisposition av dubbletterna av tidningarna på tur när Rikke-Tikke-Tavi flyttar söderut under september. Jag kunde notera en ny fuktfläck på garageväggen i somras. Så jag vill gärna öppna upp och kolla över väggen och takets standard innan snön gör sig påmind. Det finns inte så många felkällor mer än att vattnet borde komma uppifrån eller från sidan. Kapillärverkan på gips borde inte göra att det blir mögel 150 cm upp på väggen, men osvuret är ju bäst….

Därefter borde dubbletterna kunna få en hylla i garaget i väntan på om någon behöver lite Teknikens Värld, eller Motor, eller rent av Vi bilägare?!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.