Ännu en kamremsoffert lägger krokben

Kära Robin – här i ett tunnelgarage i Göteborg innan läckaget från vattenpumpen blev allt för ohanterbart

Jag hade det på känn, ok. Men hittade en underbar Peugeot 607:an v6. Ja den med den famösa kamremmen som lägger krokben på vilken budgetering som helst. Inte nog med att den är ohemult dyr att byta. Offerten ligger på 27’. Den ska dessutom skiftas var 48:e månad. . Det är ju nästan så man kan ana att verkstaden säger ”vi vill inte….” Men visst – delarna har börjat utgå ur Peugeots egna regal.

Förra gången var det vår Saab Griffin med v6 där vi för 10 år sedan fick ett pris på 17’. Jag tillägger att den fick gå till någon glad hemmaskruvare som chansade för egen räkning. Uppenbarligen gick det vägen och skruvarkungen hade uppenbarligen magiska händer. För när bilen byttes in hos den famösa bilhandlaren i Nora, hade den typ 10000 mil färre på mätaren.