Att baka av ett projektnamn

Överdetektivinspektör Lispington råkade min Rover 75 Tourer ha kallats för om blott för en handfull timmar. Mycket snart efter inköpet visade den sitt sanna natur och identitet vilken visade sig vara Major Rost – ja han med rätt att söndra.

Nu bar det sig inte bättre än att nämnda vagn tämligen kort efter hemkomst blev förpassad till de sällare jaktmarkerna allt via Fordonsflyttens försorg. Mer om mitt korta ägande av en Rover 75 finns att läsa här.

Nu var det dock inte Roven det skulle handla om. Utan en lite mer filosofisk fråga; Är det OK att ändra och möjligen återanvända ett (projekt)namn på en bil?

Frågan ställdes på sin spets redan i förvaltandet av nämnda Rover. Principen när jag namnger mina projekt har varit att jag haft någon vision om utgångsmaterialet i fråga och tänkt att det passar väl in. Men minst lika viktigt  – kunna benämna vagnarna för närstående som kanske har lättare att skilja en Roffe från Röding eller Archie. Istället för att hålla ordning vilken av de 6-7 Audi 100 som passerat vår ägo jag pratar om eller så.

Ett par av mina tidigare exempel och hur namnet kom att bli
Maronne var min bordeaux-röda Volvo 760 med ratten på ”fel” sida (maronne rödbrun på spanska?)
Eugen min Volvo 145 Express dubbad till nämnda namn av förra ägaren som köpt den är Eugen hade namnsdag
-Vince, var hustruns svarta Volvo S40 Turbo vars första ägare hette något i den stilen osv
-Robin – vår SAAB 9-5 Griffin med RBN i regnumret
ja du förstår säkert principerna bakom.

Nu på senare tid fick DKW Mungan tillmälet Rikke-Tikke-Tavi dels för den trevliga tvåtaktssången och för att det är namnet på en Mungo i Kipplings djungelbok. Att det även finns en viss återkommande projekttyp har jag ju nu löst under temat ”Sommarplågan” där jag samlat en handfull snarlika case där jag vet att mitt engagemang kanske mer varit att skruva för stunden.

Men åter till Major Rost – som för en kort sejour också lystrat till ”Överdetektivinspektör Lispington”. Hur ska man göra i såna fall? Är/Var det rätt att byta namn? Och fråga två; Om det senare i tillvaron skulle uppdaga sig en mer lämpad vagn för nämnda namn – kan jag återanvända det hela?

Tankarna är många, svaren känns haltande. Frågan kanske ska omformas – är det någon som bryr sig eller något att fundera över alls? Det handlar kanske mest om vad jag kan leva med. Det lär ju inte vara många själar som någonsin lagt mina projekt på minnet. Än mindre reflekterat över vad namnet stått för hos vagnen i fråga.