Om att ta sitt ansvar?! #1

När dessa rader plitas ned så är det nära på ett helt dygn innan jag vet den exakta utkomsten av mitt hittepå.

För att nu inte jinxa det hela så får jag hålla mig till tämligen generella termer och att i svepande ordalag försöka ge en bild av vad jag menar. Eller så gör vi det hela än enklare, det vill säga du klickar här och ser vad det var jag trodde mig hitta på.

Men vi börjar med en handfull vederläggliga fakta.

-.Ett: jag har med åren utvecklat en viss känslighet för att exponeras av sol, framför allt mitt på huvudet. Det är något som jag blir smärtsamt påmind om varje gång jag klipper gräset här hemma och solen behagar göra mig sällskap.

Två: åldern börjar ju bli av den kalibern att jag inte direkt uppskattar drag, buller och vibrationer. Javisst, gubbåldern tillsammans med gubbkropp och tinnitus gör det hela inte fullt så behagligt som jag kommit fram till att man kan ha det.

Tre: varför ska man inte kunna ha det praktiskt i största allmänhet? Ja menar en bra stereo med moderna bekvämligheter gör ju att resandet i alla fall kan kombineras med fortbildning eller kommunikation?

Ja med dessa pusselbitar så bör man kunna ge bilden av vilka modeller och varianter av fordon som jag borde välja.

Men icke – inte den här gången. Och allt kokar då ned till att jag såg hur Marcus Oscarsson hade en braskande nyhet för ett par dagar sedan. Något om att prognosen varslade om en synnerligen varm sommar, ja rent av i kalibern liknande sommaren 2018. För dem som om möjligt inte kan placera vilken sommar det var så säger jag bara polska brandmän och 33 grader varmt i Örebro typ.

Exakt vad det möjligen blir i åkdonsväg – ja det får tiden utvisa -men det är inte omöjligt att vi har ett potentiellt fall av Sommarplåga på ingång!