Att häva ett flaggläge

Delrapport tre – författat den 1 juli 2022 – för senare publicering.

Roffe står på uppfarten, bromsarna inväntar sista luftningen innan det bär iväg till CarSpect för hälsokontroll. Turligt nog har jag varit hundvakt senaste veckan vilket gjort att skruvandet fått ligga på hyllan. Men i helgen kommer jag behöva lägga lite tid på att kolla över statusen på bromsarna. Min känsla säger mig att det är luft kvar efter servicejobbet på vänster bakhjul.

Även detta år har jag valt att byta besiktningsleverantör. Från Opus till uppstickaren Carspect beror mycket på den fina rabatten som jag får via M Sverige. Prisbilden ligger ca 150 kr lägre än vad Opus ville ha för ett besök bokat via hemsidan så då röstar jag med plånboken. Har jag tur stärker det även M Sveriges renommé så de kan förhandla fram ännu fler attraktiva erbjudanden.

Som rubriken på detta inlägg skvallrar om så landade magkänslan i att lägga ett väl tilltaget bud på nämnda Lystring. Egentligen handlar det om för mycket pengar för en lite för beige bil sett till övriga alternativ. Jag får trösta mig med att priset ligger i paritet med vad den stackars udda Mungan Rikki-Tikki-Tavi såldes för. Men märk väl att det handlar om kanske det dubbla som gemene 80-talist skulle spontant säga var värdet/priset för en 30 år gammal sådan här.. Dock är jag övertygad om att det är betydligt bättre landsvägskomfort i Lystring och det är väl där någonstans man får bedöma värdet. Kan man nyttja bilen till att vara bil – eller är det en conversation piece tänkt att väcka folks intresse och engagemang?

Som du säkert tolkar mellan raderna, säljaren har accepterat mitt bud. Affär blir av under kommande veckan. Det är lite praktiskt som behöver fixas i form av papper, däck och laddning av batteri.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.