Hoppa till innehåll

I katalogiseradets otjänst – del 3

Ett vänligt tips, till dig som funderar på att samla biltidningar… Fundera på hur du ska förvara dem. Tidskriftssamlare är väl ok men tidningarna tenderar till att leva ett hårt liv. Buntat årgångsvis och inslaget i papper- ja bra för tidningarna, desto svårare för dig som ska spontanläsa… Ikea-kartonger – ja de är ju platseffektiva och ganska billiga men ack var svårthanterat det blir med 40 sånna breddfyllda med tungt papper. för att inte tala om det knepiga att få en överblick – ska det vara en årgång i varje?

Bilden till vänster visar ett otal varianter på tidskriftssamlare allt från plywood, papper, unicafiber och plast. Visst, det är ju livfullt när det hamnar bredvid varandra. För den estetiskt lagde med lite drag av OCD så hoppar formligen sinnet. Men det är ju upp till var och en utifrån tycke och smak.

 Förvaringskartonger – i olika bredder

Här måste jag säga att jag funnit ett bra alternativ – det finns ju förvaringskartonger i flera olika bredder. Jag djupdök bland tidskriftssamlarna och kom fram till att nyare utgåvor av exempelvis Teknikens Värld är lite bulkigare än tidigare diton. Ja faktiskt så pass att dem knappt rymdes i de 11 cm breda hållarna. Så ett delegantionsbeslut blev att köpa 100 st 12cm boxar och 75 st 8cm breda.

Nu ser mitt tidningslager lite mer städat ut med två varianter på boxar som kamperar beroende på årgångens bulkfaktor.

Såhär ser nu Teknikens värld från 1969-2019 och Vi Bilägare årgångarna 1978-1984 och 1989-2009 ut på hyllan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.