När väntan känns lång

Jodå, Pontiacen häckar på uppfarten. I sann upptäckar-anda så rev jag givetvis ned bromsarna redan på lördagen i nån ambition att förstå varför de funkade, låt säga, mindre bra än förväntat.

9 års avställning resulterade, inte helt oväntat i att beläggen rostat fast, i ärlighetens namn hade de nog satt sig nått år eller två innan stillheten inföll för skillnaden mellan det inre och yttre belägget var trefalt, dvs 1,5-2 millimeter på yttersidan och 6-7 millimeter kvar på den inre sidan som verkligen gått in för att bli ett med bygeln.

Att nu montera ihop belägg med så stor skillnad kändes ju allt annat än seriöst och sonderingen efter vettiga alternativ gick fort; Hansenracing hade i lager för 585:- men visst det kändes ju lika spännande som inte så Rockauto.com fick uppdraget, så här sitter jag och inväntar paketet med diverse kul saker att ha på lager…. Det är ju lika bra att beställa lite mer än bromsbeläggen, så bromsslangar, bromsok, bromscylindrar, luftfilter, oljefilter, bränslefilter och tändstift landade i inköpskorgen på lördagkvällen, Expressfrakt och förbetald tull och moms så bör grejorna komma idag onsdag lagom till lunch….