Så nära, men inte blev det någon affär idag heller…

Ambitionen att hitta något annat, mer spännande i bilväg, är ständigt en faktor i min vardag. Minnesgoda besökare här på sajten har ju ofta kunnat följa mina våndor stundom avbrutna för att göra något snedsprång och faktiskt göra slag i saken och köpa ett eller annat. Vän av ordning missar givetvis inte chansen att påminna om att de två senaste vagnarna väl inte riktigt varit fullträffar mer än ur perspektivet att jag fått nya upplevelser när eländena valt att mer eller mindre självdö redan under hemfärden.

Idag hade jag lyckats trumma upp ett så pass stort intresse för en vagn ur ett tekniskt perspektiv att jag gjorde slag i saken och övertygade min ärade hälft att vi borde ta en tur nordvart – hela vägen till min forna lärdomsstad Lindesberg. Väl på plats så hittade jag en röd liten högerstyrd indienbyggd Suzuki Alto. Bilen som väl kan beskrivas som något av det mest basala i bilväg som såldes under 2000-talets första decennium. , 4 hjul, tveksam krocksäkerhet, ABS-bromsar och fyra sittplatser. Nu är ju det allmän skåpmat likväl som på en 16 ventilsaspirerad motor på 1.1 liter och 63 hästkrafter… Det lite roliga med just dessa Maruti-motorer är att de är 16 ventilare men med en kamaxel… jag var tvungen att forska hur man lyckats med konststycket och hittade följande illustration

Som du säkert anat så blev det ingen affär, den här gången heller… Massa småpyssel i form av sprucken plast och total avsaknad av den där hooken av villha-känsla gjorde att det bara kändes konstlat.