Tyska idiom i tillvaron – ett sätt att tackla livet?! Eller – tas flygrost bort bäst med våtslippapper?!

Tyskarna har ett par fina ordstäv som jag min själ tror kan erbjuda ett eller annat balsam för en tvivlande sate som undertecknad. Smaka bara på ”Nichts hält besser als ein gutes Provisorium” – Inget håller bättre än något bra provisoriskt… eller den gamla devisen från Öst ”Hast du Hammer, Zange, Draht, kommst du bis nach Leningrad” –  Har du hammare, tång och ”(stål-)tråd kan du tar du dig hela vägen till Leningrad, ref https://www.svd.se/nagot-skramlar-alltid-pa-en-trabbi

Svågern är stolt ägare till en Caddy anno någongång runt 2007, en ganska bra vagn i stort men där flygrosten fått fäste och den Arktisvita kulören innehåller alldeles för mycket av de bruna för att ens kunna ses som vit. När han nu ändå är på semester så har jag ägnat en och annan timme åt att få eländet att åter bli vit – och uppenbarligen är 1200’ns våtslippapper det bästa för att kunna få bort det hela, så lätt på handen och massa vatten så går det så sakteliga framåt. Men samtidigt så slås jag av att varenda stenskott och uppslag jag finner har blivit stora fält där färgen släpper i öar stora som våra gamla femkronor… Ja vattenbaserade lacker är säkert väldigt mycket bättre för närmiljön när man bygger och möjligen jobbar med att kleta färg på bilar dagarna långa… men inte *fnutt* håller det rosten borta…

Nåväl – en vecka som fått sin beskärda del av våtslipande av kaross och miljödemontering av gamla gräsklippare har nått vägs ände, eller bra nära det är väl någon timme ”och växel” kvar till klockan säger att det är måndag och en ny vecka randas. För vagnparksansvarige kommer denna vecka innebära ett par småsprång i tillvaron, dels ska jag agera ombud och handla träningsutrustning till den piggaste 82-åring jag känner, dels tänkte jag torrsimma lite på bilfronten och titta på en svart minibuss, givetvis obesiktigad och avpolletterad. Sedan så lär jag även detta vecka bli ett helt år äldre – tänk så mycket enklare det vore om man kunde hoppa över just den dagen och därmed stå still i åldrandet!?