Augusti verkar skriva in sig i kronologin lika händelsefattig som höstlik

Jag hyste ganska stora förhoppningar om att Odyssey’n faktiskt skulle funka för mig. Priset trodde jag till en början vara rätt. Historiken lika så. Skicket över lag var konstigt nog bättre än jag förväntade mig. Till och med de svåra lamporna i växeldisplayen lös – allihop. Men det var väldigt nervpirrande att bara starta en bil där kamremmen skulle ha bytts för 7 år sedan alternativt 10 000 mil sedan. Ja en sådan ångest gav det att jag inte ens vågade köra eländet….

Sedan blotta tanken på att behöva kosta på en bärgning till Örebro för ett par tusen kändes smått absurt. I synnerhet för att då bärga den till verkstad för ett 6-7 timmars ingrepp av dyr mekaniker innan jag ens vet om det är något att ha i långa loppet. Mitt bilnörderi har begränsningar – eller som någon närstående skulle sagt i klarspråk ”Ja, du är snål”.

Missade möjligheter ger herr Ågren en plats vid bordet

Tilläggas bör att jag missade möjligheten att klippa till på den lågmilade Fiat Seicento’n som jag var och tittade på. Säljaren lovade att återkomma när han bytt tändstift i ambitionen att få den aningen mer…. Tak    tf a s t… En  deadline i form av att säljaren med familj skulle dra sig hemöver till Spanien i början av augusti men återkopplingen uteblev. När jag väl fick tag på kontrahenten så var bilen åter ställd på logen och hemresan påbörjad. Därtill lät det mellan raderna som om tändstiftsbytet inte varit helt lyckat – men det är ju lite tvetydigt ibland att uttolka fakta baserat på sms kortare än tweets på Twitter. På tal om Twitter så har jag så smått börjat förstå att det finns en helt egen värld som lever i det habitatet – och givetvis så ska även jag söka lyckan där och nås där i kontexten https://twitter.com/Niskakoski

Men vuxenpoäng för byte av försäkringsbolag plockas

För att om möjligt runda av denna postning så vill jag påminna om att det kan vara läge att se över sina försäkringar på bilen – för det har jag gjort. Jag kommer för första gången vara en omständlig kund och byta bolag. Nu byter jag väl bara mellan två av de största men tror mig minska månadskostnaden på Diesel-Doris från 440:- till 283:- och nej inget ändrat försäkringsomfång eller så utan bara två likadana försäkringar även om bolagsnamnet blir väldigt mycket kortare, ja faktiskt hela 80% om vi tänker bokstäver.