Bara för att jag inte behöver en bil så kan jag väl i alla fall kolla?!

  • Erkännas ska väl, jag har har ett ganska gott mått av självdistans.
  • På samma vis ska tillstås att jag per definition inte behöver en annan bil så är det ju kul att i alla fall kolla lite vad som finns.
  • Därför finns det inget egentligt budgetutrymme, jag menar, mat och hyra det måste man ju ha och därmed betala för – så om jag ska byta bil så blir det ju på leksakskontot som jag får boka det hela…

Med det sagt så vågar jag sätta lite ord på vad som vore bra kontrahenter att överväga i alla fall. Vad sägs om en Chevrolet Impala SS från 2008? Modest prissatt i häradet av fyra månadslöner på bilfirma? Eller kanske en sån där tillyxad Ford Taurus som går på sprit – vilket väl är passade en fd ambassadbil och som du säkert vet så är ju sprit dyrt och därmed snackar vi fem månadslöner? Rena budgetalternativet vore en klädsam blåfågel – denna i passande maronne-röd och 1988 års modesjang men som kära hustrun skulle konstaterat – inte alls realistiskt. En blå lång liten Kangoo(?!) likaledes en ren budgetåkomma och troligen inget som L skulle gilla…

Sen for tanken iväg, en svart Citroen med V6’a, en par Audi A6 Allroad. Kanske en Mercedes Vält-klass, Rover 75, Skoda Superb, eller rent av en Skoda Roomster?!

Risken är väl att det är som vanligt – tankarna far iväg till vad som skulle kunna vara roligt istället för det där realistiska. Och om nu det där logiska ska vara ett rättesnöre i den här processen ja då lär det nog inte bli någon bil. För behovet finns ju inte riktigt än… Så du Diesel-Doris, du och jag alltså ännu en tid.