När funktion och form fick gå före allt sånt där med Premiumkänsla

Tänk när bilhusen vågade tänka praktiskt och kul, istället för det här med premium och annat dravel. Här i form av hur Opel tänkte sig ett fritidskoncept någon gång i mitten av de glada 80-talet skulle jag kunna tänka mig.

Härlig mix av stolar som påminner om något från en stadsbuss, men tillyxade med ett praktiskt kombinerat täcke som utgör stoppningen. Garanterat tvättbart och säkert lika enkelt att yta färg på som att byta påslakan på sängtäcket. Notera även väskorna mellan stolen och den i dörrgången, Ljuddämpande och vadderande. För att inte tala om instrumentbrädan som verkar vara uppbyggd på plastlådor i olika format som bara staplas på plats.

(fotnot; interiörbilden är hämtad från pressmaterialet kring konceptbilen Opel Junior som presenterades 1983)