När gamla regnummer flimrar förbi i sinnet….

Som bilnörd så tenderar registreringsnummer att fastna i sinnet – det är ju det mest publika och indiviualiserande som fastnar när man ser bilar. Chassinumret, som är lika unikt, syns ju inte lika väl när man möter någon kul vagn i trafikvimlet.

Denna långfredag så råkade jag slösurfa på Tradera – och en av sökningarna var Värmland. Ett av de första objekten var ett vykort från Munkfors –  av bilden att döma, säkert något daterat i slutet av 1970-talet. En av bilarna, en Citroen GS från typ 77, triggade synapserna – Citroen Munkfors GS(A) och vips uppenbarade sig förnimmelsen av en GSA jag såg runt 1998. En och annan skulle säkert triggas mer av den tvåfärgade amazonen med med stora hela bakluckeemblemet., Men Amazon känns ju som ett överspelat kapitel i mitt bilinnehav, hur kul pontonkaross och rost nu ändå är, även om GSA-er väl är minst dubbelt så rostplågade …

Så ny fungerar jag  vad som hände med bilen… regnumret lever och jag är fast bestämd att det borde bli ännu ett litet kort skrivet… Vi får väl se om det blir något att skriva hem om….