Hoppa till innehåll

Hyllas den som hyllas bör – mannen med röntgenblick del 3

Det är inte alltid lätt att vara riddare i motorjournalistikträsket och och tillika fanbärare för dem inte fullt så hyllades i det samma.

Jag gjorde ett sakligt försök att skapa en sida på Wikipedia om nämnde Röntgenblicken. Ett par tre rader med citat hämtade från två artiklar jag hittat. Döm om min förvåning när det granskande ögat på sajten kom tillbaka med följande svaromål.

Likaledes yxades hela min citerade text bort som i ett jehu  – för den nyfikne kan jag avslöja att så här löd texten; ”I tidningen Teknikens Värld publiceras ett av det tidigare verken i nummer 2 1970 och föreställer en Volvo 1800 E[2] i genomskärning. På ledarplats presenteras Müdsams verk i ordalag som ett mästerverk och i ordalag om att ”n.n. missar inte skuggning på den minsta lilla mutter”. Just talangen att jobba med Skuggningar, blänk och reflektioner är kvalitéer som brukar tillskrivas Herbert. Det konstateras även långt senare i en artikel i Vi bilägare våren 2000. ^ Olle Leino (21 januari 1970). ”En blygsam mästare”. Teknikens Värld (Åhlen & Åkerlund).

Låt oss dock hoppas att den kortade texten får finnas kvar – det här herr Müdsams verk värt

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.