Längs Klarälvens strand tycks männen med röntgenblick samlas

Redan för ett par år sedan passade jag på att kort presentera den tekniske illustratör som gett mig flest insikter hur bilar sett ut under skalet. Den gången var Herbert Müdsam mål för min sammanställning. Som långläsare av Vi Bilägare så föll det sig naturligt, han är tidningens okrönte konung på den fronten. Det är inte utan att jag saknar hans tolkningar av kommande bilar eller bilderna av olika konstruktioner.

Att herr Müdsam inte är den ende det är ett faktum ställt bortom tvivel. I det dagsfärska numret av OK Förlagets tidning Klassiker (2022:10) så presenteras den samtida virtuosen Rony Lutz. Hans bana är tämligen lik Herberts, båda stammandes från Tyskland och kom till Sverige under 1960-talet. Herr Lutz bana gick via olika reprojobb i Småland och Östergötland vidare till SAAB. I sitt värv där kom han att dissekerande illustrera Wallenbergbolagets olika produkter. En mycket trevlig artikel på totalt sex sidor vilken rekommenderas varmt.I presentationstexten så framgick att Rony Lutz skulle husera i Karlstad vilket i sig är intressant. Då med tanke på att det är en av 290 kommuner i landet, så statistiskt en chans på 290. Till saken hör att skrå-kollegan Herbert också råkar bo i Karlstad. Tanken svindlar. Att jag därtill nu råkar kommit på att båda bor på samma gata, ja vad är oddsen för det?

Jag hoppas innerligt att Klassiker kanske kan göra ännu ett besök i Karlstad, för att presentera Herbert Müdsam som varit en så stor del i illustrerandet av OK Förlagets systertidning. Vågar Jag hoppas på att chefredaktör Legelius kanske kan shanghaia bäste redaktör Calle Carlquist för ett knäck längs Klarälvens strand?

Ett svar på “Längs Klarälvens strand tycks männen med röntgenblick samlas”

Kommentarer är stängda.