Ford Taunus – den bortglömda föregångaren

Det ska sägas, även om jag nu med viss insikt får skämmas. Ford Taunus är lika spännande som ett glas vatten i min värld. För mig evigt synonyma med jordgloben i dess front. Frekvent förekommande och dugliga vagnar men lika begeistrande som ja vadå!?

Idag lärde jag mig något nytt. Ford Taunus var banbrytande. Snudd på revolutionerande och omdanande för hela privatbilismen! Ja jag vågar faktiskt sticka ut hakan och säga bilhobbyn av idag!

i första numret av ’nya’ Vi Bilägare 1964 så meddelas att Fordverken i Köln nu kommer, som första europeiska bilfabrikant, släppa en gör-det-själv handledning för privatpersoner. Till saken hör att i USA så har DIY kommit starkt de senaste åren. Tyska Ford  hakar nu på och har nu släpptes anvisning riktad till privatbilisten på tyska såväl som engelska för Taunus-modellen.

Så nästa gång du råkar på på en lätt bedagad och en smula intetsägande Taunus från mitten av 1960-talet, skänk vagnen en tanke om hur den möjliggjort mycket av dagens bilhobby!