Felician försvann – om än inte just denna

Än än gång kastades jag handlöst tillbaka till mitt sista år på gymnasiet. Där och då hade jag praktik på Autoforum. Skoda som bilmärke hade i samma veva återlanserats i Sverige. Nu i regi av väletablerade Volkswagengruppen. De första femtio bilarna som kom till Sverige var vita bilar som användes på hockey-VM 1995. Det hela utspelade i Gävle och på globen och bilarna snurrade med stigning som officiell vm-bil. För protokollet vill jag gärna påpeka att jag hade äran att på provköra en aV dem sommaren 1995.

Felician blev en formidabel succé och de följande åren nådde nyetablerade  Skoda riktiga höjder i försäljningsstatistiken. Våren 1998 så kommer en facelift på Felicia-modellen som lättast känns igen på en ny grill och lackerade stötfångare och lister på sidan.

Uppsynen av denna pre-facelift vagn medförde givet ett oändligt habegär. Behöver jag säga att det hänger i.

Om du känner för att fördjupa dig i återlanseringen av Skoda i Sverige under 1990-talet? Då rekommenderas ”I förnuftets tjänst” av Urban Larson som var VD på importören. Trevlig bok med fina reklambilder och mycket inside information!