Hoppa till innehåll

I jakten på nästa uppslag

Här för leden så lyssnade jag till tidningen Klassikers redaktionspodd. Jag minns inte riktigt exakt vad redaktionen dryftade men ett sound bite ringer  kvar i medvetande. Något i stil med att ’det har man redan släppt och nu jobbar på med nästa tidning’.

När jag nu i nyårshelgen hade tid att lyssna på det senaste podd-avsnittet så återkom de till just samma sak, nu kopplat till en retrospektiv artikel om Saab-husbilarna som var i ropet för typ 10(?) år sedan. Att det var ju då och red. Johansson hade fått gå igenom och rekapitulera historien på nytt.

jag får tillstå att jag inte riktigt haft det perspektivet på det journalistiska värvet. Just det där med jakten på nästa uppslag, knäck, artikel eller hur man nu vill benämna sitt dagliga värv. Jag stirrar ju ständigt i det som blev satt på pränt och har säkert ett skevt tänk. Kanske just eftersom det finns i mitt arkiv.

Lustigt nog har jag inte riktigt samma referensram kopplat till exempelvis tv-programmet Trafikmagasinet eller radioprogram som Hallå Trafikant. De var ju förgängliga till sin natur. Nu inte på något sätt degradera insatserna hos Perstad, Glenning eller Sven Colling. Det var ju något som hände där och sedan försvann spåren såvida inte någon rådig själ råkat trycka REC på bandaren.

Men visst, som bloggare är man inte helt immun från ett visst mått av medvetenhet om att det alltid finns ännu ett uppslag till text att spinna vidare på. Men turligt nog så får jag ju bara feedback på sånt som faktiskt blev skrivet. Så väl kommentarer och besöksstatistik kommer sig ju av vad jag historiskt presterat. På tal om det så märks att det är vinter – för 3 av 4 besökare funderar på de norska snökryssen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.