Hoppa till innehåll

Den ständigt gäckande ’98an

En snabb koll på listan över vagnar jag har lite koll på finns en handfull poster.

Förvånande nog så är årgång 1998 överrepresenterad. Så här i efterhand har jag funderat mycket kring hur det kan komma sig att vagnarna just från det år etsat sig fast. Kanske var det just där och då, 22 år och med fast inkomst som det helt plötsligt var möjligt att sondera bilmarknaden.

Eller så var det dejt faktum att jag då flyttat så pass längt hemifrån att var bara att klara sig själv som gällde.

Just nu finns följande härligheter, Ford Escort, Seat Arosa, Saab 9-3 och en Mercedes w210 inkvalade på listan. Allesammans 1998:or!

Ingen regel utan undantag

Givet så är det inte fullt så enkelspårigt att endast 98or skulle finna på listan. Även en 2006 års Hyundai Matrix, någon sen Chrysler Pt. Cruiser och en Toyota Camry från 1993. Samt en och annan 80-talare i form av Ascona och London Taxi om jag nu kisar hårt för mitt inre.

Statiskt må det icke vara

Denna ”spana efter-lista” är i mångt och mycket en dynamisk sammanställning där vagnarna utifrån dagsformen ibland kvalar in. Eller för den delen lika ofta ut.

Favoritexemplet är nog fjol sommars stora fynd, en röd VW Passat dokumenterad på Willys-parkeringen här i grannskapet. Då hade vagnen en ursprunglig ägare. När nu nämnda pärla verkat byta brukare i det tysta, den nya verkar finnas inte allt för långt från där jag huserar, ja då straffade den ut sig från listningen.

Inklämda poster i ägarlängden

Mycket kopplat till att det ofta handlar om bilar med en brukare sedan ny. Hinner någon emellan i ägarlängden, ja då är det ju inte fullt lika intressant.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.