Where 2 Guvnor? #2

Om jag i början av månaden var aningen fundersam kring begagnatmarknaden så tycker jag mig nu kunna se en påfallande tröghet i flödet. Vagnar som garanterat borde sålts på momangen, trots optimistisk prissättning. Finns nu kvar flera dagar efter annonsinförande. Påfallande många annonser flaggas med att prisjustering nedåt gjorts.

Chipsfaktorn kvarstår

Givetvis, de där riktiga klippen försvinner ju snabbare än chips i en skål på en mingelfest. Bästa exemplet var en MGB som dök ut igår för 20’. Till saken hör att den varit avställd på grund av rost sedan 1984… svarsfrekvensen lär ha varit intensiv enligt utsago. Och annonsen försvann på någon timme. Dock vet jag inte om det blev någon budstrid vilket hade varit standard tidigare i år.

Att dra några större växlar på det hela är nog aningen vanskligt. Möjligen är ”the silly-season”, där priset bara trissats uppåt, bruten?! Kanske kan det ha den goda effekten att mer eller mindre nogräknade element lämnar begbils-träsket.