Where to, Guvnor?

Möjligen lite ur synk med utbudet så har vårens försök att hitta ett kul projekt inför sommaren 2022 liksom gått i stå.

Inte på något sätt som så att min engagemang och tankeverksamhet skulle varit på halvfart eller så. Men jag tror lite smått att Ukrainakriget satt världsliga mönster i rubbning. Kanske därmed även fått alla att hålla andan och låta allt man kan påverka för egen del bestå som det är.

Bilprisernas Silly season

Å andra sidan har ju bilutbudet mest liknat silly season där mången vardagsbilist inte önskat bli sittande med svarte petter. Då i mest i form av bränsleslukande sexor oavsett drivmedel. Ty Dieseln har haft det tungt, vare sig det handlat om drivmedelspriser som eventuella prisökning på reningsvätskan Add-Blue. Motsatt effekt verkar dock nybilsbristen fått. Effekten är att begagnatmarknaden att knepigt nog ha märkt av frysta eller rent av stigande priser.

Här någonstans står vi nu vårmånaden april 2022. En begbilsmarknad där hälften av bilarna ökar i pris. De andra, ”de där v6:orna” köps av klippare som är övertygade om att det är bara är att sälja samma eländes vagn med den gamla ansatsen; det är ju en top-of-the-line vagn som ska vara ännu dyrare än den mer ekonomiska bilen som redan ökat i pris….

Att fynda på annonspris – omöjligt

Som budget-bilköpare så finns det idag inget spännande att lyckas bli köpare till. De få gånger som man råkar på ett bra objekt med prisbild à là 2019 så är man rökt så vida man inte lägger dubbla bud osett. Ja – det är helt klart säljaren tider.

Det är inte utan att man undrar varthän det är på väg – where to, Gunvor?

 

Ett svar på “Where to, Guvnor?”

Kommentarer är stängda.