Om våndan av att börja dö-städa…

Att dö-städa tycks ha varit på tapeten de senaste åren. Nu hoppas och tror jag inte att det där terminala tillståndet är fullt så nära förestående för egen del. Men jag tror det kan vara bra att göra avstamp då och då och kritiskt fundera på vad som bör få ta plats i garagets regal.

Å andra sidan, så det är inte första gången jag jag fastnat i denna loop av ambition att rensa ut. Här bör jag rimligen problematisera ett sånt här projekt. Det är lätt att med viss efterklokhet kontemplera över exakt vad som fick stryka på foten och vad som fick platsen i dess ställe.

Sommarens beslut

Så som denna sommar så har en Faltkajak från forna DDR lämnat sin hyllplats. En unik trälår från Vin & Sprit. Ett knippe Kockums emalj handfat osv. Därtill ett flång nytt Höganäskrus som nån gång begåvades mina päron under deras yrkesverksamma år. Frågan man bör ställa sig är väl till förmån för vad? Här känns prioriteringen möjligen skev och haltande, hittills en Knallert och 8 burkar Bromsrengöring….?!

från hittegods till logistiska utmaningar

Råkar man kasta blicken än längre tillbaka blir insikterna pinsamt triviala, ja nära på med viss skämsfaktor. Hur trevliga och välvårdade möbler fått ge plats åt helt andra tre gamla cyklar som monterats ned i molekyler. Ty vad gör man om man under ett år lyckas hitta och sedermera få 3-4 samtida Crescent City Bikes från hittegodset? Att ha dem stå i varierande grader av förfall och tillkortakommanden i cykelskjulet? Nej nedmontering och optimering av vad som sparades kändes rätt där och då. Med nämnda blick i backspegeln och tillika insikten att nämnda samling reservdelar alltjämt utgör ett hinder i städandet av garaget? Just det med att det utgör en utmaning i färdigställandet av ordningen i garaget, det är väl svaret på frågan?

Än värre, vad är allt annat på hyllorna?

Här känns det som logiken spretar. Speciellt när jag betänker att jag nu låter minst 3 hyllmeter med tidskriftssamlare i plast husera på en av hyllorna. Två uppsättningar av den eminenta norska uppfinningen slirskyddet Knipetak, båda med den udda förvaringsväskan av hockeytrunks modell. En uppsättning amerikanska varningstrianglar godkända för bruk exempelvis i specifika delstater(?!). I det här fallet säger delstaternas reglemente att det ska vara 3 trianglar i varje fordon. Följdriktigt så är det tre sånna i en plastbox. Jag vill minnas att den kom med den ambivalente Nissan Pulsar jag ägde för typ tio år sedan. Varför den ju fått given plats i hyllsystemet känns som en tveksam prioritering kontra annat som fått respass.