Att samla saker – till sånt man inte äger, del 2

Ponera att du för ett par år sedan tittat på en bil. Vid tillfället var vagnen en smula krasslig. Krassligheten skulle kunna bero på ett typfel på modellen, men det var inte fastställt.

Nämnda vagn finns alltjämt med i ditt medvetande vilket gör att du har lite koll. Vagnen har inte bytt ägare och krämpan återstår.

Är det då läge att på ren chansning börja samla dem Nos-delar som var typiska felkällor? Ja till saken hör att de inte direkt verkar växa på träd, ty delarna är sedan länge utgångna. Ersättningsvarianterna är inte rakt av möjliga att använda, även om delnumret är det samm om än med generationskodning.

Ska jag tillägga att priset per del är i prisklassen att gå på aw och käka lite pizza till typ. Men samtidigt, det handlar om i alla fall en handfull detaljer så det blir några tusenlappar på totalen… Tilläggas bör, marknaden för delarna är lite lätt begränsad i alla fall i vår del av världen.

Eller är det som så att det är lite som att vissla i vinjetten? Liksom spoila och jinxa ödet?!

Det finns ännu lite tankar samlade på samma ämne här