Hoppa till innehåll

2023 – jubileumsåret?

Att det alltid finns någon jubileum att hänga upp tillvaron på det är allmängods i skrivställarvärvet.

Infaller idétorka, ja då kan en titt i arkivet ge uppslag till något att skriva hem om för att låna fraseringar från Cornelis brev från kolonin.

2023 är inget undantag på något sett.
-För tidningssamlaren är det 80 år sedan Motormännens tidning Motor kommer på pränt första gången. (Januari 1943). Innan dess fick medlemmarna Svensk Motor Tidning. SMT var Kungliga Automobilklubbens tidskrift och förvecklingarna Motor/SMT finns det mer att språka om.
-I november är det 60 år sedan tidningen Vi Bilägare utkommer i sin nuvarande funktion och form. Tidningen slår sig gärna för bröstet och säger att den grundades 1930 och ja det är sant så till vida att det var en annan tidning som lystrade till namnet Bilekonomi.
-Följaktligen så kan man även celebrera dess frånfälle i december. Båda skrifterna kom att slås samman under hösten 1963 till stor förtret för BilEkonomi’s redaktion.Vi Bilägare var en medlemspamflett där Bilägarnas inköpsförening i Stockholm hade huvudmannaskap.
-40 år har gått sedan man utropade det Nordiska trafiksäkerhetsåret 1983. Får erkänna, att detta varit något som ens hänt hade jag inget solklart minne av. Men för den som gillar att älta gammalt och känt så kan jag tipsa om att klistermärken som proklamerat just detta stundom dyker upp på tradera för en spottstyver.

Lägger man sedan till vilka bilmodeller som firar jubileum ja så där flödet säkrat. För egen del kan det hända att något av det här ovan möjligen kan speglas längre fram. Men låt säga, det får vi ta är andra uppslag möjligen sinat…

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.