Garaget en 15-20 kvadratmeters buffertzon?!

Garageplats är helt klart ett hett ämne. Speciellt för mig som tekniskt sett bor i en hyreslägenhet ganska centrumnära i Ö. Det här med hyresrätt är inte helt enkelt. Men har man turen av att vara närstående till fastighetsägaren som i vårt fall ja då är ju inte allt som för en vanlig hyresgäst, skalan av vad som är acceptabelt slår åt båda håll, ibland till min fördel ibland till fastighetsägarens. Kan även konstatera att under de snart 13 år vi huserat på adressen så har Garaget utgjort allt från just Skruvar-garage. Platsen att bygga köksinredningar och garderober. Måleriverkstad. Tidningsarkiv, Återvinningsstation. Och i undantagsfall – just en plats för bilförvaring.

Ja summerar jag antalet ”gästnätter” där verkligen en vagn stått där inne så blir statistiken nedslående. Ärligt skulle jag tro högst var femte natt och det mest tack vare senare års radda av något bättre bilar som fått sin hemvist under tak och bakom lyckta dörrar.

Ja vad garaget används till just nu? –  hör jag dig fråga. Ja vad vad säger man ?! Kanske en Buffertzon. Då för vinterns alla små projekt som aldrig blivit klara. Ett antal meter gipsskiva till en pågående renovering av  innertak i huset. Våra uttjänta madrasser från sängen, en moped. En hel del biltidningar. Lite kampanjmaterial för M Sverige som väntar på att återbördas till HK. En hel del cykeldelar. Och sist men inte minst en papperstugg som väntar översyn inför kommande insatser. Ja en buffertzon i tillvaron helt enkelt…

Att dessa rader nu kom att fastna på pränt beror givetvis på, som den analytiske redan räknat ur. Det nu står en liten Citroën c3 som behöver in på platsen för att få lyfta på toppen i vidare analyser det blir ett fall för fordonsflytten. eller möjligen några timmar av nya tekniska utmaningar.