Med hjärnan på högvarv – snart är semestern här.

Till skillnad från månget år tidigare så har årets semester en synnerligen lös planering. Ja så pass oformlig att det endast finns en lös tanke om att passera Götet och på färden därifrån uppsöka köpmeckat Ullared.

Just denna lösa planering lämnar ett stort utrymme för att komma på nya upptåg kopplat till något spännande fordonsmässigt. Här tillstöter i viss mån även komplikationerna. Det är lätt att låta hjärnan löpa fritt. Med fritt tänkande hänfaller jag lätt i fria fantasier.

Ja tänk att möjligen bege sig till Gotland i juli för att undsätta en Morris från 1931? Ja det är inte utan att det skulle kunna vara ett kul projekt om det nu var görbart. Vore man dessutom Youtuber så bör det kunna vara spännande ”content”. För vad kan gå fel när man ska väcka upp något från 1931 som inte rullat på 15 år. Dessutom på en Ö där inte allt finns tillgängligt utan massa fördröjande logistik?! Möjligen är det lite kärvt att hysta in 65000 på vinst eller förlust och därtill riskera ohemula kostnader för att få hem eländet till Ö

När hjärnan så smått börjat fastna i mer resonabla och mindre orealistiska banor så landar ambitionen möjligen i att skaffa en Citroen 2CV? Lämpligt objekt var lätt att finna. Om än på helt olämplig plats i trakterna vi kallar semi-Danmark även känt som Skåne. Här är dock objektet så pass lätt att den skulle gå att hämta på kärra. Inte helt lika Youtube-vänligt men ack så mycket enklare att få till. Ja om det inte vore för att ”hovleverantören” av bilsläp hjältarna på Trailercentralen planerar att ha sommarstängt lagom som min semester är.

I mer realistiska banor skulle jag ju istället kunna fokusera på att fixa rostuppslagen på hustruns bil. Ja samtidigt skulle man ju även kunna göra lite service på den, jag tror det är dags i dagarna om man frågar serviceindikatorn i alla fall. Skulle sedan andan falla på så vill säkert lilla Trikålåren få lite översyn och bussningsbyten, klånkandet i framvagnen är inte helt borta efter bytet av stabilisatorstag.

Men om man nu ändå ska ha lite större drömmar och ambition – man kanske borde skaffa en härlig vagn med bristande kopplingsfunktion.?!… Jag tror mig känna till ett lämpligt objekt, ja även det på avstånd hemifrån. Det är väl nästan Youtube-ämne att köra hem den från Kronoberg utan koppling?