Uppdatering CPB

Okej, det ska erkännas – jag och SAAB har ju alltid haft någon form av relation, i unga år var den hat, under det unga vuxna livet mer uppgivenhet och nu något som kan kallas mani och magi….

Jag har alltså blivit med ännu en baklucke-SAAB, den här gången av den mer svårfunna och kanske lite bortglömda två-dörrars modellen av 900’an. En modell som väl kombinerar allt  som SAAB hade att erbjuda i form av de stora tunga otympliga framdörrarna som dessutom aktivt ser till att baksätet inte slits, den lätt oformliga bakluckan som på alla exemplar verkar vara sned och tenderar till att sitta längre ut på passagerarsidan än förar-dito.

Just detta exemplar såldes av barnen till första ägaren, vi kan ju kalla mannen Rolf för det är så jag tror han heter. Rolf ska enligt vägverket ha avhämtat denna på SAAB-ANA i Malmö tidigt i januari 1989, ett företag som dessutom var hans arbetsplats!

Rolf valde tydligen att halvt lyxa till bilvalet eftersom han valde till 16v motorn kontra den vanliga åttaventilaren och fick på köpet 128 hk istället för 108. I övrigt skvallrar varken bilen eller anpassningsskylten om några extra tillval, mätarställningen visade strax under 20 000 mila-strecket, 19600-någonting för att vara exakt.

Säljarna valde taktiskt nog att visa upp förarsidan och allt såg väldigt prydligt ut.