Hoppa till innehåll

Så var katten ute ur säcken – Lada lämnar EU 2020

Jovisst, det har ju varit en officiell hemlighet att Lada troligen inte skulle lyckas anpassa modellprogrammet för att klara Euro 6d-kraven som träder i kraft sommaren 2020.

Men det har ju även förekommit rykten om att den tyska importören skulle ha satt någon form av sidoverksamhet och fått klartecken som biltillverkare och därmed eventuellt ha möjligheten att modifiera utbudet för att möta kraven. Men idag lär Lada Deutschland ha meddelat att man upphör under 2020 med nybilsförsäljningen. Euro 6d stipulerar max 95 gram co2 per km, dagens 4X4-modell (Niva) landar på 234 gram…

Det är lite svårt att styrka uppgiften då Facebook, som är plattformen man sänt pressmeddelandet via, har en störtning i bildvisningen ikväll…. Anar jag att konspirationsteoretikerna lär få vatten på sin kvarn?!

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.