Västgötaklimax eller bara allmän otur!?

Örebro i juli 2019

T + 10 dgr

Av de storstilta planerna bidde det inte inte mycket, ja faktiskt inte nått alls…

Redan i mars hade vi varit i kontakt, beskedet var lagom solklart ”-den finns kvar och väntar på dig, jag kommer till K i midsommar…”

Veckan innan denna högtid löd beskedet, ”-jag meddelar när jag är på plats”. En febril aktivitet hos undertecknad infann sig – midsommarfirandet sattes liksom på hold, släkt och vänner informerades om att jag fått andra planer och prompt var tvungen att stå till annat förfogande. Biltransport planerades, försäkrings-Sverige ombads offerera förslag på bilförsäkringar och besiktningstider inventerades för att om möjligt kunna framföra ”pellefant” på laglig väg mellan K och Ö.

Midsommaraftonen hade förflutit i stillhet, idel insatsberedd om och utifall alltsammans skulle komma att utspelas under dessa högt skattade timmar. Midsommardagarna i övrigt i samma oplanerade anda.

Och nu hade ju det gått en och en halv vecka och inte den minsta skymt eller sms från säljaren. Misströstan började lägga sitt våtvarma omslag i undertecknads sinne, skulle det nu inte bli något av projekt pellefant trots allt? Eller ska jag lägga krut och krita på något helt annat – en flång ny Dacia rent av?! Ja tider av misströstan är inte att leka med, för den där köpimpulsen som man underbyggt över lång tid den kan lätt kanaliseras till att inbegripa något helt annat objekt än det ursprungliga…

Ja där var vi nu – ett riktigt Västgötaklimax eller bara allmän otur helt enkelt