Semesterrapport – dag 1

Föga trodde jag väl att min första semesterdag skulle upptas av massa bilproblem, ja möjligen bortsett från dem med Fiaten Pellefant…

Redan 45 minuter in på min frihet dag 0 ringde telefonen; svärfars gamla pickup hade luktat bränt, AC’n hade slutat fungera och nu stod eländet i anslutning till deras hem och vägrade starta…. bara ställa in de avhämtade salladerna från den lokala degknådande Kebabteknikern i kylen för en snabb analys… 20 min senare säger jag – misstänkt kabelbrand till tändningslåset eller något annat i kupén.

en god natts sömn och så var kl 9 i morse och äntligen fick jag börja beta av lite av min egen backlogg. Först och mest akut. grundmåla den nyligen omklädda garageporten… sen avfärd till svärföräldrarnas sommarstugor för felsökning av bredband och lokalt nätverk – en baggis tänkte jag…

Att åka till platsen för sommarnöjet så involverar det en 20-25 minuter av motorvägsfärd, ja i motorvägshastighet… När vi i princip är framme så börjar hustruns kära Uncle Ben låta väldigt skumt, ja liksom om om något hjullager är på upphällningen…. som tur var så återstod bara någon kilometer av småväg vilket kändes väldigt befriande… väl framme konstateras, det är visserligen 30 grader varmt ute men höger bakhjul påvisar temperaturer värdiga en stekhäll…. så misstänkt anligg på bromsen…

Hemfärden gick över villande skogsvägar i maklig takt ska tilläggas…

Nu väntar bilskruvade i morgon – utsikterna att traktera stekheta bromsar på garageuppfartens till lika stekheta asfalt lockade föga så nu hoppas jag kunna vakna tidigt för att om möjligen riva ner bromseländet för mer djupgående analys, ja kanske är det dags att faktiskt göra slag i saker och byta de där vajrarna som legat och väntat sedan ifjol..