Ett år som medlem i M Sverige – gav det något?

2023-03-25 – för formsakens skulle – jag är alltjämt medlem och en ganska engagerad sådan i Riksförbundet M Sverige. Texten nedan var och är en lite resonerade post om hur mitt resonemang gick där och då. Idag har jag en mer fasetterad bild av förbundets verksamhet – men för att komma till den insikten krävdes ett stort engagemang hos undertecknad och öppenhet för att söka svar.

Förbundet har kommit en god bit på väg i transformeringen, VD och styrelse har hittat nya former att verka. Nu inne på sitt 101 verksamhetsår så har man vässat retoriken, jobbar med opinionsbildning som många faktiskt märker av. Mycket av man man tycker och jobbar för landar i sociala medier. Som alltid när det gäller algoritmstyrd kommunikation. den siktar in sig på målgrupper och alla får inte allt serverat i sitt medieflöde. Med den insyn bakom kulissen jag har idag så känner jag att medlemsavgiften på strax under 600 kronor är lättare att motivera.

Här är mina tankar från 2020;

Då var mitt påköpet-medlemskap i Riksförbundet M Sverige till ända. 365 dagar går uppenbarligen snabbare än vad man tror.

Nu när räkenskapens tid ät inne så står det och väger. Medlemsskapets vara eller icke vara ligger i vågskålarna. Och det lutar väl emot att det inte blir någon förlängning. Det hade sannolikt vara en helt annan situation om jag inte hade bott har i västra Mälardalen. Här upphörde lokalföreningen någongån på 1990-talet om jag inte är felinformerad. Så medlemsskapet blir ju mest en möjlig dyr prenumeration på en ganska allmän men publiktillvänd tidning i form Motor. Numera ingår inte heller så mycket som ett klistermärke för att dekorera bil. Eller för den delen låta stoltheten över sitt vägmannaskap och medlems-dito lysa upp tillvaron för medtrafikanterna.

Jag bör ju även tillstyrka att jag gjort tappra försök att få bli mer engagerad. Min vana trogen så skrev jag brev till den då nyligen tillträdda VD’n för att veta hur. Men jag tror vi talade förbi varandra för från förbundets sida så verkar man nöjd med hur allt funkar, medan jag efterlyser handling, engagemang och en annan retorik som matchar en medlemsdriven intresseorganisation. Nåväl, nu låter jag mina 540 kr landa i något annat. Men det är ju inte utan att jag knyter näven i fickan och undrar om jag inte kunnat spela mina kort bättre

Ett svar på “Ett år som medlem i M Sverige – gav det något?”

  1. För transparensens skulle måste jag påpeka att jag förlängde medlemskapet och engagerade mig än mer för att förstå hur förbundet fungerar. Idag, hösten 2021, så är jag alltjämt medlem inte bara för tidningen Motors skull. De har fiiina rabatter på Applesaker kan jag lova, bara det sparar in medlemskapet om du fungerar på en ny MacBook;-)

Kommentarer är stängda.