Hoppa till innehåll

Blocket’s förändringar vållar huvudbry

Att Sveriges största annonssajt så sakteliga verkat tvättat bort telefonnumret som kontaktväg känns inte helt oproblematisk.

Visst, jag tillhör skaran som ofta valt att skicka meddelande när jag varit ”ljummet” intresserad av ett objekt. Ett meddelande känns lite mindre förpliktigande än ett telefonsamtal. I alla fall i min värld ska tilläggas.

I helgen ställdes det hela på sin spets. Objektet med stort O dök upp på eftermiddagskvisten. I normalfallet så hade jag slängt mig på telefon, men tji fick jag för det fanns inget nummer att ringa. Ett frekvent försök att nå kontrahenten på meddelandetjänsten inleddes. Och visst – jag hade nog själv sorterat bort ”michael – 60 mil bort” som mindre aktuell köpare. Då spelar det säkert inte så stor roll om jag lovar att swisha pengarna direkt men komma och avhämta nämnda åkdon om en vecka. Någon timme senare fick jag ett pliktskyldigt ” bilen är såld nu” när det hela rann ut i Öresund.

Ja vad det var för fordon? Man ska ju inte gråta över spilld mjölk men ”Dinosaurie-kombi” från andra sidan Atlanten kan jag väl säga.

Men jag börjar bli lite fundersam på om dessa ”integritetsstärkande” övningar som såväl Blocket som Facebook market’s verkar pådyvla oss numera verkligen stärker oss konsumenter. För allt i en värld kontrollerad av allt fler algoritmer få sin världsbild anpassad in absurdum börjar kännas tveksamt.
Vad var det egentligen för fel med ett rakt flöde där jag själv fick välja?

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.