När vindarna vänder…?!

Skärmdump från Bonhams hemsida, från en kommande auktion i Belgien

Det är möjligt att jag väger in mer i det hela, men det känns som tecknen på vinsthemtagningar blir allt mer uppenbara. Liksom de sista strömhoppen innan allt går i stå. Ur ett strikt marknadsekonomiskt perspektiv så är allt solklart. Det gäller givetvis att försöka realisera tillgångarna när de står på topp. Möjligen har vi i Sverige varit lite tidiga i cykeln. Tecknen på att nu Europa står på tur blir allt mer markanta.

I dagarna råkade jag via twitter få lite tips om roliga bilar som ska gå under klubban hos auktionshuset Bonhams senare i oktober. Av de exklusivare vagnarna går det tretton på dussinet. Med specialbyggd kombiversion av Rolls-Royce, extremt lågmilade Rolls och Bentleys och en massa annat exotiskt. Men det som verkligen fångade min blick var den extrema sena Citroen 2CV6 som kommer ut till försäljning. Nu tycker jag väl inte att det förväntade salupriset på som strax under halvmiljonen på något sätt är extremt. Men det blotta faktum att man nu väljer att försöker sälja denna väldigt speciella vagn känns om sista försöket att casha in innan sju svåra år står för dörren.

Man skulle ju önska att tidningen Klassiker kanske skulle uppmärksamma detta i sin podd.