När hindren stockas – eller Ergo Hoc – Propter Hoc

Jag tror vi lite till mans kan dela tanken om att tillvaron kräver ett visst mått av tetris-ekvationer för att lösa ut situationerna.

För dagen består min uppfarts tetris av följande problem. Garaget är ett bombnedslag. Det behöver akut lösas ut innan jag kan få in antingen hustruns Skoda Uncle Ben för diverse rost-justeringar efter saltlaken i vintras. Därefter borde Trikå-låren få landa på nämnda plats för att riva av topplocket så jag bedöma om det är läge att välja mellan U och O. Då som i skrUva eller SkrOta. Långt därefter som borde andra projekt kunna landa för lite mer engagemang.

Här någonstans, mitt uppe i detta logistiska kaos, så är det lätt att hoppas på att det borde kunna ramla in ett nyckelfärdigt projekt som bara gick att leva med. Ja åtminstone för en sommar…..

Ja summerat landar det hela i stil med Ergo Hoc – Propter Hoc.  Den mer sanningsenliga formen av Post Hoc Ergo Propter Hoc