Om teknikens under

Det är inte utan att det pågår en svår dialog(monolog) i skallen på undertecknad. En vagn som innehas av en närstående kan eventuellt komma upp till försäljning. Prisklass ja 7-8 skattade månadslöner.

På pappret ett kompetent val av vagn av erkänt och namnkunnig fabrikant. I praktiken minst lika kompetent som faktat på tidigare nämnda pappersbit. En björnstark men snål Diesel. Miljöklassad som Euro 6 dock utan att behöva tillskott av Addblue-drickat som numera verkar legio idag.

Mer detaljstuderat så landar ögonen på poster som aktiv farthållare med radar. LED-stråklastare och allsköns av de rattar och mojjar som nu verkar vara allmängods 23 år in på det tjugoförsta århundradet. Därtill en automatlåda med inte mindre än 8(!) växlar framåt.

Ja du hör, det här är en helt annan liga än de tidiga 00-vagnar som hittills frekventerat mitt garage. Nu må den räkna orienterade möjligen klia sig i huvudet och fundera på vad en sådan vagn idag skulle betinga och där får jag bli svaret skyldigt – men jag tror mig veta att priset idag är ca hälften av vad den gick loss på när den rullade ur hallen julen 2014

Men samtidigt, att nu lägga inkomsterna från 8 månaders arbete enkom på att skaffa sig ännu en bil börjar kännas smärtsamt mall placé. Mitt jobb ligger 3 kilometer fågelvägen från bostaden. Så bilen lär inte behövas till just dessa turer.

Inte heller så är väl behöver så skriande för de där allmänna längre resorna – ty Uncle Ben får nog vara med några säsonger till innan den kan avfärdas som uttjänt.

Lyfter man blicken och tittar på de fasta utgifterna som en sån här vagn medför. Den är minst 4500 kronor billigare i skatt än Diesel-Doris. I gengäld är den ungefär lika mycket dyrare i försäkring om året. Ett nollsummespel på sista raden för de fasta kostnaderna med andra ord

Det är inte utan att jag våndas över hur jag borde göra. Det lär troligen inte uppenbara sig en vagn av denna kvalisort i närtid, speciellt inte till det priset. Men samtidigt, om jag gör slag i saker och går vidare med detta projekt, ja då lär lag så ett städa i bilflottan av idag. Men även skrinlägga alla förhoppningar om att skaffa någon rolig entusiastvagn…
Uppföljning lär följa.