Hoppa till innehåll

Vi har blitt me Kappa!

För dig som brukar vara in här och hälsa på så har det ju varit tyst ett bra tag. Jo vi har ju flyttat in till handels och sjöfartsstaden numera. Samtidigt så blev det ju lite akut det där med parkeringsplatser. Den första vi fick var ju ypperligt situerad vid trappen upp till parkeringsdäcket men som alltid, fördelen uppvägs av det absurda faktum att platsen har mur på ena sidan vilket skapar manövreringsdilemman. Men nog om detta, det kommer säkert bli en och annan klagosång från mig längre fram.

Jo vi har blivit med Lancia, och inte vilken lustig liten variant som helst, utan Påvens gamla tjänstebil – en Lancia Kappa Le Executive. Okej, just det här exemplaret har nog aldrig signats av någon högre dignitet från Vatikanen men väl någon lycklig själ på Avis biluthyrning i Danmark.

Vårt exemplar upphittades via, som så of

ta, Blocket och fanns nått 80-tal kilometer norr om orten där vi huserar numera. Priset var väl lite väl högt med tanke på de kända bristerna, (en abs-sensor och Avgassystemet) enligt säljaren skulle delarna betinga ca 6000 att frambringa vilket skulle göra affären än mindre fördelaktig. Men men, magkänslan var tyvärr helt rätt, båda dimljusen var hela, vilket brukar borga för en välskött bil, Vinterdäcken i princip nya och skinninredningen underbar….

Nåväl det blev affär och hemtransport för egen maskin med vissa småaktiga defekter… Värmen var bristfällig eller snarast obefintlig, motortempraturen sydlänsk och i princip på kokning hela tiden, ABS’en ur funktion och vädret, snörstorm! Så det var ju bara att konstatera, biljäveln hade säkert blåst toppen….

Fortsättning följer….

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.