André du Citroëns stora dag – besök hos SBP

Då hade dagen kommit till André och mötet med Svensk Bilprovning.

Redan vid hemkomsten när jag köpte den så kunde jag konstatera markant hög tomgång som inte ville ge efter. Stalltipset när det är den typen av bekymmer är ju att den drar tjuvluft på insugssidan.

Efter lite skruvande kunde jag bara konstatera att ”förgasarfotspackningen” (okej jag vet att det är Monopointinsprutningshusets fot) verkade allt annat än tät, så det blev att fabricera en ny i 0,8 papper. Efter lite återmontering så kände jag mig tämligen säker på att det var ”problem fixed” och i skallen for tanken att de kunde ju vara läge för att besöka vännerna på SBP. För säkerhetsskull så företog jag ett spontant oljebyte för att vara på säkra sidan. Det är ju inte så roligt att åka in med för höga HC-värden på grund av uppdämt servicebehov.

In och bokade tid på nätet, fixade försäkring och ställde på. Iväg till macken och tankade och for vidare till andra sidan stan och ställde mig och inväntade dom.

10 minuter försenade fick vi komma in, och inte började det bra inte, direkt nedslag på avgasläckage, därmed ingen avgaskontroll och sedan rullade det på med ojämn bromsverkan – kanske beroende på luft i bakre kretsen, rostskadat bromsrör och sist men inte minst en nyupptäckt Spindelled som behöver fixas.

Så nu är det bara att fundera på om det känns som om jag ska åka Citroen eller Taurus. Stalltipset är väl att det är försprång taurus även om det kostar multum och de flesta delarna kräver lite framförhållning.